guitarres

A primera vista, podria sembla que qui dóna forma i so a una guitarra és el seu constructor, però en realitat la responsable en gran part de tot això és la fusta. De les seues característiques i de com es treballa en depèn absolutament el resultat final, i és per això que considero que un dels aspectes més importants de la construcció de guitarres és la selecció dels materials.

Les meues guitarres tenen sempre taules harmòniques de pícea asclada de les valls del massís del Jûra franco-suís, i han estat seleccionades d’una en una entre centenars de trossos de fusta.

La varietat de fustes que utilitzo en riscles i fons va des del xiprer autòcton, fins a la xicranda de la Índia, passant per anoguer i cirerer del país o per auró francès i canadenc. En alguns casos, he iniciat jo mateix el procés amb la tala dels arbres. Altres materials amb que treballo són xicrandes d’Amèrica central i del sud, com palo-escrito, cocobolo o ziricote.

Pel que fa a mànecs, la majoria estan fets amb cedre d’Hondures o amb caoba d’Amèrica central, sempre amb la veta i el fil ben triats, però si algun model històric ho demana, també els faig amb pi, til·ler o vern.

treballant