qui sóc

Em dic Joan Pellisa i sóc guitarrer, és a dir, constructor d’instruments de corda. Des de fa més de vint anys, la música en diverses formes ha estat la meua forma de vida, ja sigui des de la interpretació, la recerca o la construcció.

He tingut el privilegi d’aprendre l’ofici de mans del mestres i grans amics Jaume Bosser i Carlos González, i de l’estimat i enyorat Raúl Yagüe, però qui sens dubte ha marcat un punt d’inflexió en la meua formació ha estat José Luis Romanillos. D’ell he après moltes coses, unes quantes relacionades amb guitarres i moltíssimes en altres aspectes de la vida, i puc dir amb orgull que ha estat i és per a mi un mestre però per sobre de tot un bon amic. No puc ni vull obviar tampoc tot el que he après amb hores i hores de converses amb Carlos González, Stefano Grondona, Carles Trepat i molts altres.

Si bona part de la meua formació ha estat gràcies a tota aquesta gent, l’altra part me l’ha donat l’estudi de centenars d’instruments històrics de tot tipus, ja que durant una dècada he treballat en la documentació i catalogació dels fons instrumentals i sonors del Museu de la Música de Barcelona. A part de la feina al Museu, i com a part important del meu ofici, he estudiat i restaurat desenes de guitarres que atansen un àmbit temporal que va des del segle XVI al XX, especialitzant-me en instruments històrics catalans i en l’obra d’Antonio de Torres.

L’experiència en el taller i la recerca organològica i documental són la base de la meua feina, i busco entendre al màxim els grans mestres del passat per tal de reproduir en la mesura possible el so de les seues gran obres.