rosetes de pergamí

La gran majoria de guitarres construïdes abans del segle XIX tenien una decoració molt elaborada, almenys les que no eren instruments “barats”. Aquesta decoració consistia en combinacions de diverses fustes en riscles i fons, diapasons i pales amb marqueteries, incrustacions a la taula… Moltes vegades, els que treballem amb models antics també utilitzem aquests recursos, però un element que sempre crida l’atenció són les rosetes de pergamí que tanquen la boca de les guitarres

Aquestes rosetes estan fetes a partir de l’encolat de dues o més capes de pergamí calades que es complementen entre elles per donar lloc a un joc de formes i volums que tan poden recordar a una rosassa arquitectònica com a la punta de coixí més enrevessada.

Tradicionalment, les rosetes s’han treballat amb ganivets, gúbies i molt temps i paciència. Com que per a un guitarrer és una feina que porta moltes hores cada cop és més comú comprar-les fetes, i és per això que aquí us ofereixo els meus models.

En la confecció de les meues rosetes combino noves tecnologies amb treball artesanal, de manera que això em permet oferir unes rosetes econòmiques i de qualitat, fetes amb el millor pergamí de les adoberies d’Igualada, i amb la delicadesa dels calats dels segles XVII i XVIII.

Models

– Saltiri anònim català del segle XVIII conservat al Musée de la Musique de París. Dues capes. Preu: 50€.

03 saltiri XVIII

– Saltiri anònim català del segle XVIII conservat al Museu de la Música de Barcelona amb el número de registre MDMB0071. Dues capes de pergamí. Preu: 50€.

– Bandúrria feta per Joseph Massaguer major a Barcelona (1711-1763) conservada al Musée de la Musique de París amb el número de registre E.535. Dues capes de pergamí. Preu: 50€.

02 massaguer

– Guitarró català fet a l’entorn del taller de Joseph Massaguer major de Barcelona (primera meitat del segle XVIII) conservat al Museu de la Música de Barcelona amb el número de registre MDMB0118. Dues capes de pergamí. Preu: 50€.

– Guitarra anònima catalana de la segona meitat del segle XVII (col·lecció particular). Dues capes de pergamí. Preu: 50€.

01 anònima XVII

– Viola de mà del segle XVI conservada al Musée de la Musique de París amb el número de registre E.0748 coneguda com la viola Chambure. Tres capes de pergamí. Preu: 60€.

– Guitarra anònima catalana de la segona meitat del segle XVII de la col·lecció Romanillos-Harris. Tres capes de pergamí. Preu: 70€.

Totes les rosetes es serveixen a 80 mil·límetres de diàmetre per defecte, però es poden fer amb els diàmetres que necessiteu entre 70 i 90, només cal que ho especifiqueu. En cas d’altres mides, només cal que us poseu en contacte amb mi i en parlarem. Tots els preus són sense IVA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s